Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Zemeņu kūka


Raksta attēls

Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!

Sastāvdaļas

  • Olas – 3 gab.
  • Mandeļu milti – 3 ēd. k. Cukurs – 3 ēd. k.
  • Zemenes – 150 g
  • Salds krējums – 300 g
  • Mascarpone siers – 300 g
  • Iebiezinātais piens – 150 g
  • Želatīns – 15 g
  • Zemenes – 400 g

Pagatavošana

  1. Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.
  2. Gatavo biskvītu: Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
  3. Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  4. Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.
  5. Atsevišķi uzputo dzeltenumus.
  6. Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.
  7. Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.
  8. Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.
  9. Krēma pagatavošana: Zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.
  10. Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.
  11. Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.

Saistītās receptes

Instagram Sekot