Velingtona fileja

Sarežģīti pagatavot

Raksta attēls

Liellopa gaļas ēdienu klasika.

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa fileja
  • olīveļļa cepšanai
  • 100 g saldētu meža sēņu, atlaidinātas
  • 50–100 g aknu pastētes
  • 250 g bezrauga kārtainās mīklas
  • 1 ola, sakulta
  • sāls, pēc garšas
  • svaigi malts piecu piparu maisījums, pēc garšas
  • Provansas garšvielu maisījums, pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu un apsvilini tajā liellopa fileju apmēram 2–3 minūtes no katras puses. Noliec malā atdzist.
  3. Pa to laiku apcep sēnes, pievienojot sāli un piparus.
  4. Liec fileju uz cepamās pannas, apkaisi ar sāli un pārējām garšvielām, apsmērē ar pastēti un izkārto pa virsu sēnes.
  5. Ietin fileju kārtainajā mīklā.
  6. No mīklas izveido dekorus – puķītes, lapiņas vai citus ornamentus.
  7. Apzied ar sakultu olu un liec krāsnī cepties, līdz mīkla ir skaisti brūna.

Saistītās receptes

Instagram Sekot