Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tradicionālais spāņu gapačo

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Īsta Spānijas garša tepat Latvijā

Sastāvdaļas

  • 1 l CIDO dārzeņu sulas
  • 1 dzeltenā + 1 oranžā paprika
  • 1 sarkanais + 1 dzeltenais tomāts
  • 2 vidēji gurķi
  • 200–250 g ziedkāposta
  • 1 tējk. kumīna, sasmalcināts vai samalts
  • asā čili mērce pēc garšas
  • pāris lociņi
  • svaigs koriandrs
  • mazliet citrona sulas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 ē. k. olīveļļas
  • 1 ē. k. balzametiķa
  • jūras sāls pēc garšas
  • pusbuntīte bazilika +1 bazilika zariņš dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Terīnē vai lielā bļodā ielej dārzeņu sulu.
  2. Sasmalcini visus dārzeņus vidēja izmēra gabaliņos, sadrupini ziedkāpostu un visu saber zupas traukā.
  3. Pievieno kumīnu, 8–12 pilienus asās čili mērces, sagrieztus lociņus un koriandru, ķiplokus, olīveļļu, balzametiķi.
  4. Baziliku smalki sakapā un pievieno zupai.
  5. Visu samaisi un atstāj zupu uz 1 h nostāvēties istabas temperatūrā. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot