Sastāvdaļas
- 3 gab. Antrekota steiki (200 g katrs)
Marinādei
- 1 ēdamk. eļļas
- 1 tējk. čili pulvera
- 1 tējk. sīpolu pulvera
- 1 tējkarote sāls
Mērcei
- Pilna sauja koriandra (svaiga)
- Pilna sauja pētersīļu
- ½ sīpola, sagriezta
- 1 ķiplokdaiviņa
- ½ tējk. sarkano piparu
- 2 ēdamk. eļļas
- 2 ēdamk. ābolu etiķa
- sāls un pipari pēc garšas
- folija cepšanai
Pagatavošana
- Ieliek steikus bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, lai gaļas gabali pilnībā pārklājas ar marinadi. Ļauj atpūsties 30 min. ledusskapī.
- Tikmēr gatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek blenderī un samaļ vienmērīgā masā.
- Uzkarsē pannu (vidēji karstu). Steiku cep 2-3 minūtes no katras puses.
- Kad tas apcepts, katru gabalu ietin folijā un ļauj nostāvēties vismaz 5 min.
- Smalki sagriež steiku gabalos un pasniedz ar mērci kā arī kādu vieglu piedevu – kartupeļiem, sparģeļiem vai citiem ceptiem dārzeņiem.