Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Steiks ar marinētām rozīnēm


Raksta attēls

Gatavošanas un ēšanas piedzīvojums!

Sastāvdaļas

  • 2 fenheļi, katrs
  • sagriezts 8 daļās
  • 8 šalotes sīpoli, nomizoti, pārgriezti uz pusēm
  • 30 ml olīveļļas cepšanai
  • 2 tējk. Demeraras cukura
  • 6 timiāna zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 4 antrekota steiki
  • jūras sāls, pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas

rozīnēm:

  • 180 ml baltvīna etiķa
  • 300 ml ūdens
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 5 timiāna zariņi
  • 90 g baltā cukura
  • 10 Tellicherry piparu graudi
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 1/2 tējk. čili pārslu
  • 400 g gaišo un tumšo rozīņu

Pagatavošana

  1. Katlā liec visas rozīnēm paredzētās sastāvdaļas, izņemot rozīnes. Uzvāri un pavāri vēl 5 minūtes.
  2. Tad ieber rozīnes, samaisi un atstāj marinēties vismaz 1 h vai ilgāk.
  3. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
  4. Cepamajā pannā samaisi fenheļus, sīpolus, 15 ml eļļas, sāli, piparus, cukuru, pusi timiāna un pusi rozmarīna. Liec krāsnī cepties uz apmēram 15 minūtēm.
  5. Pēc 15 minūtēm pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē atlikušo eļļu un, kad tā ir karsta, liec cepties steikus. Cep zeltainus no vienas puses, tad apgriez otrādi un cep no otras puses. Uzber sāli, piparus, uzliec atlikušos garšaugus, liec krāsnī uz restītēm pie fenheļa un pacep vēl apmēram 5–9 minūtes (gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik liels gabals un cik jēlu vēlies).
  6. Kad viss gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, uz šķīvja liekot steiku, fenheļus, sīpolus un pa virsu marinētās rozīnes.

Saistītās receptes

Instagram Sekot