Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Spāņu deserts - churros


Raksta attēls

Tradicionāls spāņu deserts, kas kļuvis par populāru ielu ēdienu daudzviet pasaulē.

Sastāvdaļas

  • 240 ml ūdens
  • 150 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. kanēļa
  • Olīveļļa vai kukurūzas eļļa cepšanai 
  • Tumšā šokolāde – 150 g

Pagatavošana

  1. Izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, kanēli, samaisa un pievieno uzvārītu ūdeni, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Ļauj pusstundu mīklai atpūsties.
  3. Mīklu pilda maisiņā ar robainu uzgali.
  4. Katlā ar biezu pamatni uzkarsē eļļu.
  5. Karstā eļļā no maisiņa iespiež aptuveni 4–5 cm garas mīklas strēmelītes un cep zeltaini brūnas.
  6. Ar putu karoti tās izņem no eļļas, nosusina, pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Pasniedz karstā vai aukstā veidā, mērcējot izkausētā šokolādē.

Saistītās receptes

Instagram Sekot