Recepte

Ābolu plātsmaize

50 min
8 personām

Raksta attēls

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • Olas – 4 gab.
  • Augstākā labuma milti – 2 ēdamk.
  • Kanēļa miza – 1 gab.
  • Valrieksti – 2 ēdamk.
  • Nerafinēts cukurs – 3 ēdamk.
  • Sāls – 1 šķipsniņa

Pildījumam:

  • Āboli, lieli – 5 gab.
  • Kaltētas dzērvenes – 1 sauja
  • Nerafinēts cukurs – 100 g
  • Skābs krējums – 150 g

Drumstalām:

  • Sviests – 100 g
  • Augstākā labuma milti – 100 g
  • Nerafinēts cukurs – 70 g
     

Pagatavošana

  1. Ar sviestu ietauko 20 cm lielu kūkas formu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Gatavo biskvītu: kafijas dzirnaviņās sasmalcina kanēļa standziņu un valriekstus.
  3. Puto olas ar cukuru un šķipsniņu sāls, līdz cukurs pilnībā izkusis un olu masa kļuvusi gaiša, bieza.
  4. Viegli ar karoti olu masā iejauc miltus un samaltos valriekstus ar kanēli.
  5. Biskvītu lej formā un liek cepeškrāsnī nedaudz pacepties – 10 – 12 minūtes.
  6. Kamēr cep biskvītu, uzbriedina dzērvenes – notur tās karstā ūdenī.
  7. Izņem serdi āboliem, tos sagriež šķēlēs.
  8. Gatavo drumstalas: mīkstu sviestu saputo ar cukuru, ar rokām iemīca miltus. Ja drumstalas līp pie rokām un nedrūp, pievieno vēl nedaudz miltu.
  9. Biskvītu izņem no cepeškrāsns, tam virsū kārto ābolus.
  10. Pāri āboliem pārber uzbriedinātās dzērvenes.
  11. Skābu krējumu sajauc ar cukuru un pārlej pāri āboliem un dzērvenēm.
  12. Plātsmaizei pa virsu klāj drumstalas.
  13. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 160 grādiem. Plātsmaizi cep 30 – 40 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltaini brūnas.
  14. Pirms izņem plātsmaizi no formas, to nedaudz atdzesē.
     

Visgardāk plātsmaize garšo, kad ir vēl silta.


Saistītās receptes

Instagram Sekot