Recepte

Saldā siera kūka


Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Olas – 5 gab.
  • Mascarpone siers – 3 kārbas pa 250 g
  • Sviests – 1/3 paciņas
  • Citrons – 1 liels
  • Cukurs – 2 ēdk.
  • Milti – 1 glāze
  • Skābais krējums – 1 ½ glāzes
  • Medus – 1 ēdk.
  • Saldētas mellenes – 1 sauja

Pagatavošana

  1. Pamatnei: glāzei miltu un 2 ēdamkarotēm cukura uzrīvē 1/3 paciņu sviesta un pagatavo smilšu mīklu. Pieliek skābo krējumu un samīca. Formā veido kūkas pamatni. Sadursta ar dakšiņu. Liek cepties cepeškrāsnī 190O C uz 20 min.
  2. Pildījumam: no 5 olām atdala tikai dzeltenumus. Samaisa, pievieno ēdamkaroti medus un 2 ēdamkarotes cukura, sakuļ. Pieliek Mascarpone sieru, visu sakuļ viendabīgā masā. Pierīvē viena citrona visu mizu, izspiež tā sulu un visu jauc kopā.
  3. Formu ar kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē. Klāj iekšā siera masu, uzber saldētās mellenes un liek aukstumā, lai savelkas.

Saistītās receptes

Instagram Sekot