Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Persiku kūka

Vidēji grūti

Raksta attēls

Gardi - Kraukšķīga garoziņa ar pildījumu, kurā mijas persiku un krēma garša.

Sastāvdaļas

pamatnei:

  • 250 g miltu
  • 80 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 40 g auksta ūdens
  • šķipsniņa jūras sāls

pildījumam:

  • 6 persiki
  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 150 g svaigā siera
  • 40 g kviešu miltu
  • 100 g mandeļu šķēlīšu

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
  3. Ietaukotā formā 18 cm diametrā plānā kārtā ieklāj sagatavoto mīklu.
  4. Persikus nomazgā, izņem kauliņus, sagriez gabaliņos un izkārto formā uz mīklas pamatnes.
  5. Krēmam sakul olas ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno miltus un iemaisi. Beigās iemaisi mandeļu šķēlītes, atstājot pavisam nedaudz arī pārkaisīšanai.
  6. Kūku cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, no tām apmēram 30 minūtes pārklāj kūku ar foliju, lai mandeļu šķēlītes nesadegtu.
  7. Kad kūka gatava, to atdzesē un pasniedz tikai tad, kad tā pavisam atdzisusi, jo siltai kūkai vēl var būt šķidrs vidus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot