Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Jēra lāpstiņa sāls garozā

6-8 h
6 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Īru jēra gaļa (lāpstiņa ar kaulu) 1,5 kg

Marinādei:

  • Rozmarīns - 1 bunte
  • Laims - 2 gab. (miza un sula)
  • Ķiploks - 1 gab.
  • Pipari - 1 sauja
  • Rapšu eļļa - 60 ml

Sāls garoza:

  • Sāls - 1,5 kg
  • Olu baltumi - 4-5 gab.

Pagatavošana

Gatavo marinādi. Liek visas sastāvdaļas blenderī un samaļ. Kārtīgi ieberzē ar marinādi jēra gaļu. Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo sāls garozu. Jauc sāli ar olu baltumiem, ja nepieciešams pievieno vēl ūdeni. Masai jābūt tādai, lai tā nedruptu un nešķīstu. Gluži kā mitrām smiltīm no kurām bērni veido smilšu pilis. Kārtīgi apliek jēra lāpstiņu ar sāli, bet atstāj galu nenosegtu , lai gaiss tomēr cirkulētu, pretējā gadījumā, sāls mīkla saplīsīs. Liek cept cepeškrāsnī. Sāk cept 10 min augstā temperatūrā, tad samazina līdz 130 - 150  grādiem un turpina cept 6-8 h.


Saistītās receptes

Instagram Sekot