Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Grilēts jēra mīkstums ietīts banānu lapās

1 h
4 personām

Raksta attēls

Sastāvdaļas

  • Jēra mīkstums – 500 g
  • Banānu lapas – 8 – 10 gab.
  • Zaļie pipari – 400 g
  • Jasmīnu rīsi – 300 g
  • Laims – 3 gab.
  • Kindza – 1 buntīte
  • Tikka masala mērce Rimi – 2 – 3 ēdamk.
  • Olīveļļa cepšanai – 3 ēdamk.
  • Jūras sāls – pēc garšas
  • Svaigi malti pipari –  pēc garšas

Pagatavošana

Jēra gaļu sagriež mazākos gabalos. Pārlej ar  laima sulu un ļauj skābumam nedaudz ievilkties. Pievieno 2 – 3 ēdamkarotes Tikka masala mērces. Ja banānu lapas ir pārāk cietas, lokot plīst pa šķiedrām, tās aplej ar vārītu ūdeni un nedaudz noplaucē. Katrā banānu lapā liek nedaudz marinētās gaļas un ar stingru aukliņu kārtīgi sasien.

Banānu lapās ietīto jēra mīkstumu grilē uz restēm, mērena siltuma oglēm. Būtu labi, ja grilam būtu arī vāks, kas ļautu karstajam gaisam cirkulēt, tas arī neļaus aukliņai pārdegt. Grilē līdz gatavībai, apmēram 15 – 25 minūtes grozot. Papildus pagatavo jasmīnu rīsus, kurus izvāra vieglā sālsūdenī. Pasniedzot pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, kindzu un svaigi spiestu laima sulu. Zaļos piparus gatavo pēdējos, jo tie izcepas ļoti ātri. Pannā sakarsē olīveļļu un uzber piparus. Maisa un cep 2 – 4 minūtes, pasniedzot pārkaisa ar sāli. Visus gardumus pasniedz uz viena vai vairākiem šķīvjiem, papildus pievieno dažas laima šķēles, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un kindzu. Lai Tev un draugiem Gardēža cienīga piknika sezona.


Saistītās receptes

Instagram Sekot