Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Cūkgaļas cepetis ar kaperiem

2-3 h
8 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Cūkgaļas šķiņķis ar ādu – 2 kg
Kaperi Rimi – 1 burciņa
Timiāns – 1 buntīte
Ķiploks – 2 daiviņas
Selection by Rimi Taizemes garšvielu maisījums – 2 ēdamk.
Tumšā sojas mērce Rimi – 1 ēdamk.
Medus Rimi – 1 ēdamk.
Olīveļļa Rimi – 1 ēdamk.

Pagatavošana

Sagatavo cūkgaļas gabalu ruletes pagatavošanai. No abām pusēm veido iegriezumu tuvāk ādai. Griež tik tālu, lai gaļas mīkstumu varētu sarullēt cieši centrā, bet āda pārklātu visu ruleti.
Ruletes centrā ber kaperus un rīvētu ķiploku, pievieno dažas timiāna lapiņas. Gaļu cieši sarullē un sasien ar kaprona aukliņu.
Cepamajā pannā ieklāj foliju un uz tās liek ruleti. Pievieno soju, medu, olīveļļu, garšvielas un timiāna zariņus.
Ruleti ieziež ar marinādi un cieši satin folijā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170–180°C un cep cepeti
vismaz 1,5–2 h.
Tad noņem foliju, aplej gaļu ar izveidojušos mērci un nedaudz karamelizē cepeša ārpusi.

Ieteikums!
Lai veidotu mitrāku gaisu cepeškrāsnī un gaļa izdotos vēl mīkstāka, cepeša pannā ielej 1–2 glāzes ūdens. Ja ūdens pēc laika iztvaikojis, pievieno vēl nedaudz. 


Saistītās receptes

Instagram Sekot