Liellopa gaļas tartars

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Tiem, kuri meklē jaunus garšas piedzīvojumus!

Sastāvdaļas

  • 750 g augstas kvalitātes liellopa gaļas, samalta
  • 2 ēd.k. sinepju
  • 3 tējk. Vusteras mērces
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 5–6 šalotes sīpoli, nomizoti, smalki sakapāti (Vari tos aizstāt ar vienu sarkano sīpolu.)
  • 2 tējk. rupjā sāls
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
  • 2 ēd.k. smalki sakapātu svaigu pētersīļu
  • 4–6 tējk. kaperu

pasniegšanai:

  • 4–12 paipalu oliņas
  • salātlapas
  • ķiršu tomātiņi dekoram
  • rupjmaize, sagriezta mazos gabaliņos
  • baltmaize, sagriezta mazos gabaliņos, apgrauzdēta

Pagatavošana

  1. Visas tartara sastāvdaļas liec bļodā un vienmērīgi samaisi. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
  2. Ja pasniedz tartaru viesībās, tad izklāj šķīvī salātu lapas un liec uz tām lielu tartara bumbu, kurai apkārt izkārto maizes gabaliņus, ķiršu tomātiņus.
  3. Paipalu oliņai nogriez augšiņu un novieto uz gaļas bumbas.
  4. Ja porciju pasniedz individuāli, tad uztaisi mazākas bumbiņas un liec uz atsevišķiem šķīvīšiem kopā ar piedevām. Katrā bumbiņā ieliec paipalas oliņu ar nogrieztu augšiņu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot