Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Lieldienu Pannetonne

Vidēji grūti

Raksta attēls

Viena no tradicionālajām itāļu maizes receptēm, kas radusies Milānā.

Sastāvdaļas

  • Sviests – 100 g
  • Milti – 350 g
  • Cukurs – 50 g
  • Karsts piens – 225 g
  • Olas dzeltenumi – 3 gab.
  • Citrusaugļu sukādes – 85 g
  • Rozīnes – 50 g
  • Citrona miziņa – 1 gab.
  • Puscitrona sula
  • Muskatrieksts – 1 tējk.
  • Nekūstošais pūdercukurs pārkaisīšanai – 10 g
  • Raugs – 4 tējk.

Pagatavošana

  1. Raugu samaisa ar 2 ēd. k. karsta piena, tad pievieno atlikušo pienu, noliek siltā vietā uz 15 min.
  2. Bļodā ber miltus, vidū izveido bedrīti, tajā lej rauga un piena maisījumu, ar koka karoti mīklu iemīca, kamēr veidojas viendabīga masa. Veido bumbu, liek ar eļļu ietaukotā bļodā, pārsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā rūgt uz aptuveni 45 min, kamēr mīkla apjomā dubultojas.
  3. Tad iemīca mīkstu sviestu, 2 olu dzeltenumus, cukuru, citrusaugļu sukādes, rozīnes un muskatriekstu, samīca, pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 45 min, kamēr mīklas apjoms kļuvis divreiz lielāks.
  4. Ņem maizes formas, ietauko vai ieklāj tajās cepamo papīru, liek tajās mīklu aptuveni līdz pusei vai nedaudz vairāk. Atkal novieto siltā vietā un ļauj uzrūgt.
  5. Apsmērē Panettoni ar atlikušo olu dzeltenumu. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos un cep aptuveni 20 min, tad temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept vēl 20 min. Atdzesē.
  6. Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru, var dekorēt ar cukura glazūru, šokolādi, krāsainiem cukura dekoriem. Panettoni var uzglabāt līdz pat nedēļai.

Saistītās receptes

Instagram Sekot