Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Lieldienu kuličs

Vidēji grūti

Raksta attēls

viens no populārākajiem tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • Sviests – 75 g
  • Milti – 240 g
  • Cukurs – 110 g
  • Saldais krējums – 115 g
  • Olas dzeltenumi – 3 gab.
  • Rieksti – 30 g
  • Aprikozes, žāvētas – 30 g
  • Plūmes, žāvētas – 30 g
  • Marmelāde – 30 g
  • Raugs–30g
  • Sāls–2g

glazūrai:

  • Pūdercukurs – 200 g
  • Olas baltums – 1 gab.
  • Citronskābe – šķipsniņa
  • Cukura bumbiņas

Pagatavošana

  1. Raugu sajauc ar cukuru (aptuveni 20 g), pievieno 50 g silta saldā krējuma.
  2. Puto olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sāli, tad pielej atlikušo silto saldo krējumu. Iemaisa ieraugu, pakāpeniski iemaisa miltus, kārtīgi samaisa un liek bļodā. Masu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā aptuveni uz 45 min.
  3. Kad masa uzrūgusi, tai pievieno sagrieztas aprikozes, riekstus, plūmes, marmelādi, visu samaisa un pilda ietaukotās formiņās, novieto siltā vietā vēl nedaudz uzrūgt (aptuveni 20 min).
  4. Tad liek cepties 190–200 °C aptuveni 15–20 min, kamēr kociņam nelīp klāt mīkla.
  5. Gatavo glazūru: aukstu olas baltumu liek putotājā un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Saputo līdz stingrām putām un beigās pievieno šķipsniņu citronskābes. Nekavējoties glazē kuliču, jo glazūra diezgan ātri sacietē. Ja vēlaties, lai glazūra būtu mīkstāka, tad ir jāpievieno mazāk pūdercukura.

Saistītās receptes

Instagram Sekot