Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi, nomizoti, sarīvēti
1 tējk. sāls
2 olas
1 ēd.k. kartupeļu cietes
1 ēd.k. miltu pēc nepieciešamības
eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.
- Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.
- Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.
- Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.