Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kartupeļu krēmzupa ar čurkstīti


Raksta attēls

Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm. Mmmm!

Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. sviesta
  • 2 ēd.k. eļļas cepšanai
  • 3 kartupeļi, nomizoti, sagriezti gabaliņos
  • 1 puravs, sagriezts šķēlītēs
  • 1,5 l karsta dārzeņu buljona
  • 1 ēd.k. sarīvēta parmezāna siera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g Selection by Rimi kūpinātu bekona šķēlīšu

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas.
  2. Pievieno kartupeļus un puravus un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi.
  3. Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti.
  4. Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka.
  5. Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes.
  6. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst.
  7. Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot