Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Jēra gaļas stilbs ar turku zirņiem uz lavaša


Raksta attēls

Mēli var norīt!

Sastāvdaļas

  • 1 mazs jēra augšstilbs, atkaulots
  • eļļa cepšanai
  • 100 ml upeņu sulas
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 plānā lavašmaize (apaļa)
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd.k. turku jogurta
  • olīveļļa lavaša pārslacīšanai
  • citrona sula lavaša pārslacīšanai
  • svaiga piparmētra pēc garšas, smalki sakapāta svaigs koriandrs pēc garšas, smalki sakapāts
  • svaigi pētersīļi, pēc garšas, smalki sakapāti
  • 1/2 tējk. paprikas pulvera
  • 100–125 g konservētu aunazirņu jeb turku zirņu

dekoram:

  • piparmētras zariņi, pēc vēlēšanās
  • koriandra zariņi, pēc vēlēšanās
  • pētersīļu zariņi, pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 250 grādus karstu.
  2. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
  3. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un liec cepties jēra stilbu.
  4. Kad tas ir apcepies, pievieno upeņu sulu, medu un turpini karsēt, līdz veidojas bieza garoza.
  5. Pārliec gaļu cepamajā traukā un cep krāsnī vismaz 30 minūtes, līdz tā ir gatava.
  6. Sagatavo lavašu. Liec to cepamajā pannā, pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un cep krāsnī 8-10 minūtes.
  7. Kad lavašs un gaļa ir gatavi, liec veselu vai uz pusēm salauztu lavašu pasniegšanas traukā, vienā malā liec gaļu, blakus liec turku jogurtu, pārslaki lavašu ar citronu sulu un olīveļļu, pārkaisi ar piparmētrām, koriandru, pētersīļiem un paprikas pulveri.
  8. Pa virsu kārto aunazirņus.
  9. Dekorē pēc izvēles ar piparmētru, koriandra vai pētersīļu zariņiem. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot