Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ceptas ķiploku galviņas

35-40 min
Viegli pagatavot

Raksta attēls

Cepts ķiploks no svaiga ļoti atšķiras. Krāsnī cepta vesela galviņa kļūst mīksta un gandrīz saldena. Izspiežot mīksto ķiploku no daiviņām, sanāk ļoti garda masa, kuru var uzsmērēt uz maizes, gaļas vai zivis.

Sastāvdaļas

  • Ķiploku galviņas
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielas
  • 5 piparu maisījums

Pagatavošana

  1. Ķiploku galviņai nogriež pašu augšu. Aplej to ar eļļu un uzkaisa garšvielas.
  2. Ieliek māla trauciņā ar vāku un cep 225 grādos 30–35 minūtes.
  3. Servē kā piedevu vai smērē uz maizes.

Ilze Jurkāne ciemojās Kimjāņu ķiploku audzētavā, un no turienes mums atveda brīnišķīgas receptes. Apskati, kā viņai gāja šeit.


Saistītās receptes

Instagram Sekot