Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Aprikožu kūciņas

Vidēji grūti

Raksta attēls

Gardas mazās agrieztās kūciņas ar aprikozēm un karameli.

Sastāvdaļas

pamatnei:

  • 350 g miltu
  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 35 g auksta ūdens 20 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums šķipsniņa jūras sāls

karamelei:

  • 300 g cukura
  • 100 g sviesta, sagriezts gabaliņos

pildījumam:

  • 9 aprikozes

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni, pūdercukuru, olas dzeltenumu un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
  3. Katliņā ar biezu pamatni ieber cukuru un uz lēnas uguns kausē. Kad tas izkusis, pievieno sviestu un uzmanīgi maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo karamele ir ļoti karsta. Kad karamele gatava, lej to 6 tīrās, sausās formiņās (ap 8 cm diametrā).
  4. Aprikozes nomazgā, izņem kauliņus un pārgriez uz pusēm. Liec aprikožu pusītes ar apaļo daļu uz leju virsū karamelei. Ņem mīklu un plānā kārtiņā pārklāj pāri aprikozēm.
  5. Kūciņas cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, tad izņem no krāsns un karstas apgriez otrādi uz šķīvja tā, lai aprikožu skaistās apaļās pusītes būtu uz augšu. Kūciņas var ēst gan karstas, gan atdzesētas. Ļoti labi klāt derēs saldējums.

Saistītās receptes

Instagram Sekot