Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ābolu zefīrs


Raksta attēls

Pagatavo gaisīgo desertu mājās!

Sastāvdaļas

Ābolu biezenis:

  • Āboli (skābi), mizoti, tīrīti – 450 g
  • Cukurs – 70 g
  • Olas baltums – 1 gab.

Cukura sīrups:

  • Agars – 1 tējk.
  • Ūdens, auksts –155 g
  • Cukurs – 450 g
  • Pūdercukurs, nekūstošais – 100 g

Pagatavošana

  1. Sagatavo ābolu biezeni: ābolus nomizo, sasmalcina, liek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep, kamēr tie mīksti.
  2. Saceptos ābolus liek blenderī, pievieno cukuru un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Biezeni atdzesē.
  3. Katliņā ieber agara pulveri, pārlej ar ūdeni un ļauj 20 min pastāvēt. Tad pieber cukuru un karsē uz mērenas uguns, kamēr sīrups sasniedz 112 grādu temperatūru.
  4. Pirms sāk karsēt sīrupu, putotājā liek aukstu olu baltumu un atdzesētu ābolu biezeni un puto līdz vieglām gaisīgām putām. Putošanu nepārtrauc.
  5. Kad sīrups uzkarsis līdz vajadzīgajai temperatūrai, to lej tievā strūkliņā pie olu baltuma, turpinot to putot. Zefīru puto, kamēr masa kļūst stingra, labi veidojama un spīdīga.
  6. Masu liek konditorejas maisiņā un uz cepamā papīra, kas uzklāts uz paplātes, veido rozītes vai bumbiņas, vai piciņas.
  7. Ļauj zefīram žūt aptuveni 12 h, tad to pārkaisa ar nekūstošo pūdercukuru un žāvē vēl 12–24 h. Gatavošanas procesā masai var pievienot ogu pulveri.

Saistītās receptes

Instagram Sekot