Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Vistas aknu pastēte ar apelsīniem


Raksta attēls

Krēmīga un saldeni skāba piedeva, kas garšos arī mazajiem gardēžiem

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 80 g sviesta
  • 450 g vistas vai citu putnu aknu
  • 60 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 lielas ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
  • 1/2 bio apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. apelsīnu liķiera („Grand Marnier”) 
  • ja vēlies izmantot jūras sāls pēc garšas 1 tējk. svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē eļļu un 20 g sviesta. Ļauj, lai izkūst un sakarst.
  2. Liec klāt aknas un cep uz lielas liesmas, līdz tās ir gatavas, iekšā izcepušās – kādas 6–8 minūtes.
  3. Kad gandrīz gatavas, pievieno apelsīnu sulu, ķiploku, rozmarīnu, apelsīna miziņu, saldo krējumu un liķieri, ja vēlies to izmantot.
  4. Pasautē 3 minūtes uz vidēji lielas liesmas, lai saldais krējums nedaudz reducējas.
  5. Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē (3 minūtes) un liec blenderī.
  6. Pievieno atlikušo sviestu, sāli, piparus un sablendē līdz ļoti krēmīgai masai.
  7. Blendē kādas 2 minūtes.
  8. Izņem no blendera, ieliec traukā, pievieno apelsīnu liķieri un apelsīna miziņu. Samaisi.
  9. Liec ledusskapī, lai atdziest.

Instagram Sekot