Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Pikantā vista ar nūdelēm


Raksta attēls

Pikanta un sātīga maltīte nesteidzīgam vakaram

Sastāvdaļas:

  • 400 g nūdeļu
  • 2 ēd. k. sezama sēklu eļļas
  • 200 g nomizotu saldo kartupeļu, mazos kubiņos
  • 200 g edamame (sojas) pupiņas
  • 300 ml apelsīnu sulas
  • 80 ml sojas mērces
  • 1,5 ēd. k. kartupeļu miltu
  • 3 ēd. k. medus

vistai:

  • 420 g vistas gaļas, nelielos gabalos
  • 3 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 1 laima miziņa, smalki sarīvēta
  • 1 laima sula
  • 4 ēd. k. sezama eļļas
  • 4 ēd. k. sojas mērces
  • 1 sarkanais čili, sakapāts
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa smaržīgo piparu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec visas marinādes sastāvdaļas un iemarinē vistas gaļu.
  2. Katlā uzvāri ūdeni un novāri edamame pupiņas, kamēr mīkstas, un nolobi.
  3. Pannā sakarsē eļļu, liec cepties vistas gabaliņus un saldos kartupeļus.
  4. Cep uz lielas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz gaļa apbrūnē.
  5. Kamēr cepas gaļa, bļodiņā sajauc kartupeļu miltus ar pusi sojas mērces.
  6. Uzlej gaļai, pievieno medu, pārējo sojas mērci un apelsīnu sulu.
  7. Gatavo uz vidēji lielas liesmas, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti.
  8. Tad palielini liesmu un vāri, līdz mērce sabiezē, samazinās apjomā un paliek ķepīga.
  9. Tikmēr uzvāri nūdeles.
  10. Kad tās gatavas, nokās un pārlej nedaudz ar eļļu.
  11. Liec šķīvī, pa virsu liekot pupiņas un uzlejot mērci.
  12. Pasniedz, pārberot ar sezama sēklām.

Instagram Sekot