Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Vistas gaļa ar «tagliatelle»


Raksta attēls

Vakariņas, ko novērtēs ikviens

Sastāvdaļas:

Tagliatelle:

  • 400 g cieto graudu kviešu miltu
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 veselas vistu olas
  • 1⁄2 tējk. sāls

Mērcei:

  • 1 vista, vai 2 vistu kājas un 4 spārni
  • 6 vistu aknas
  • 400g ILoveEco tomātu biezeņa
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 sauja bazilika lapiņu
  • 1 sauja piparmētru lapiņu
  • 1 ēd. k. paprikas pulvera
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. maltu piparu
  • 2 ēd. k. Mascarpone siera
  • 40 g rīvēta Grana Padano siera, pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Pagatavo pastu, sajaucot mīklas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, līdz tā nelīp pie rokām.
  2. Ietin pārtikas plēvē un ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes.
  3. Tad izrullē pastu un sagriez tagliatelle tipa pastā.
  4. Gatavo mērci. Ja izmanto veselu vistu, sadali to gabalos. Filejas nevajadzētu izmantot šajā receptē, paglabā tās citai.
  5. Augstspiediena katlā olīveļļā apcep vistas gabalus ar kauliem un aknas.
  6. Pievieno mazākos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.
  7. Pievieno tomātu pastu, tomātu biezeni vai maltus tomātus.
  8. Pieber sāli un cukuru.
  9. Paprikas pulveri un piparus, kā arī smalki kapātu baziliku un piparmētras pieber neilgi pirms vāka aizvēršanas.
  10. Spiediena katlā vāri mērci 25 minūtes.
  11. Parastā katlā vajadzēs pievienot vēl vismaz 300 ml ūdeni, jo tajā tas ātrāk iztvaikos, un mērce ir jāvāra ilgāk, vismaz 45 min.
  12. Kad mērce ir savārījusies, izņem vistas gaļu, atkaulo un liec atpakaļ mērcē, nedaudz saplūkā.
  13. Pievieno Mascarpone sieru un savāri visu kopā.
  14. Uzvāri pastu un pievieno mērcei.
  15. Pasniedzot pārkaisi ar Grana Padano sieru.

Instagram Sekot