Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Jēra gaļas tako


Raksta attēls

Kā uzkoda piknikā vai kā gardas vakariņas draugu lokā

Sastāvdaļas:

  • 450 g jēra šķiņķa bez kaula
  • 1 tējk. sāls
  • 1/3 garā gurķa, šķēlītēs
  • 6 romiešu salātu lapas
  • 1 sauja sinepju mikrosalātu

Tortiljām:

  • 200 g kviešu miltu
  • 1⁄2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. smalkā sāls
  • 1 1⁄2 ēd. k. augu eļļas
  • 200 - 250 ml silta ūdens

Marinētajiem sīpoliem:

  • 1 Šalotes sīpols
  • 1 laima sula
  • 1⁄4 tējk. maltu piparu
  • 1⁄2 tējk. brūnā cukura

Avokado krēmam:

  • 1 avokado
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējk. laima sulas
  • 8 piparmētru lapiņas
  • 1 ēd. k. Mascarpone siera

Dzelteno tomātu svaigais ievārījums:

  • 1 liels vai 2 mazi dzeltenie tomāti
  • 8 piparmētru lapiņas
  • 1 tējk. laima sulas
  • 1 tējk. medus

Čili eļļai:

  • 3 čili pipari
  • 60 ml Rimi light olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo gaļu, iegriez ar nazi ādā un apcep uz pannas 1-2 minūtes no katras puses.
  2. Turpini cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 18 minūtes 190 grādos.
  3. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.
  4. Gatavo tortiljas. Sajauc mīklas sastāvdaļas un izmīci, lai mīkla nelīp pie rokām, bet ir staipīga.
  5. Sadali to 6-8 bumbiņās un izrullē tās plānās tortiljās.
  6. Sakarsē pannu un cep tortiljas, bez taukvielām, no abām pusēm līdz gatavībai. Ja panna būs maksimāli karsta, tortiljas gatavosies 20 sekundes. Ja gribi mīkstas tortiljas, liec tās vienu virs otras un pārklāj ar dvieli, ja kraukšķīgas, ļauj tām atdzist uz restes.
  7. Sagatavo sīpolus: sagriez strēmelītēs, pievieno laima sulu, cukuru un piparus, sajauc un pārklāj ar pārtikas plēvi.
  8. Sagatavo tomātus: tomātiem izņem sēklas un mīkstumu sakapā.
  9. Pievieno medu, laima sulu un kapātas piparmētras.
  10. Avokado krēmam: liec visas sastāvdaļas blenderī un sablendē krēmā.
  11. Čili sagriez šķēlītēs un pievieno eļļu. Pie tam šādā veidā tie pat kļūst asāki.
  12. Nu ir laiks sagriezt jēra gaļu plānās šķēlēs un pārkaisīt ar “sāls ziediem”.
  13. Tagad vari sakārtot tako, liekot visas sastāvdaļas tortiljās, un baudīt šo lielisko ēdienu. Vari arī likt visas sastāvdaļas uz galda, lai viesi paši sakārto savus tako.

Instagram Sekot