Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Paštaisīta bezē torte, ko pazīstam kā “Cielaviņa”


Raksta attēls

Katra diena ir svētki, šaubu nav, tomēr svinību galdam ir jābūt īpašam. Ir jāļauj sev justies īpaši, tāpēc arī ēdienus un dzērienus svētku reizē vajag izvēlēties viņpus ikdienišķā, pat ja tam jāvelta vairāk laika un resursu.

Aperitīvam – šampanietis un mini kaviārmaizītes. Grezni, drusku vieglprātīgi – tieši tā, kā vajag, lai atraisītu iztēli un apetīti.

Labas svētku maltītes pamatu veido svaiga kaņepju maize, jēra kājas cepetis ar rozmarīna kartupeļiem un viegls sarkanvīns. Zeltainais jērs izcili sader ar aromātisku mērci, kurā jaušams rozmarīns, žāvētas plūmes, sarkanvīns un medus. Un rozmarīns – ja, gatavojot maltīti, jūs man ļautu izvēlēties tikai vienu garšvielu, es noteikti izvēlētos rozmarīnu. Un ne jau tikai tādēļ, ka tas manī modina atmiņas par saulaino Vidusjūras piekrasti, bet gan tāpēc, ka šī garšviela ir īsts brīnums un tā bagātinās teju ikvienu maltīti! Rozmarīnu tik tiešām var raksturot kā mežonīgu garšaugu, jo tā smalkās, priedes skujām līdzīgās lapiņas spēj pat visvienkāršākā ēdiena garšu papildināt tā, kā to nespēj neviens cits garšaugs. Jērs, kartupeļi, rozmarīns – lielisks trio svētku reizei.

Un, protams, svētku galda briljants, iespējams, iecienītākais deserts Latvijā, īsta klasika jebkuros svētkos – torte “Cielaviņa”, turklāt pašcepta, izcils lazdu riekstu, kakao, 82% sviesta, Amaretto, Grand Manier un trauslā Pavlovas bezē apvienojums.

Noslēgumā Fernet-Branca – didžestīvs, ko pasaulei dāvājusi Itālija 19. gadsimta vidū, 27 zālīšu uzlējums, kura recepte, gluži kā Rīgas Melnajam balzamam, tiek turēta noslēpumā. Mazliet noslēpuma un brīnuma svētku sajūtas paildzināšanai!

Sastāvdaļas:

  • 200 g 82 % sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 100 g kakao
  • 75 g Amaretto liķiera
  • 7 bezē plāksnes 

dekorēšanai:

  • 150 g grauzdētu lazdu riekstu
  • bezē cepumi

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sviestu (sviestam jābūt mīkstas konsistences – kā plastilīnam). Pievieno pūdercukuru, kakao un Amaretto liķieri. Ar mikseri saputo vienmērīgā masā.
  2. Saputoto krēmu iepildi konditorejas maisiņos. Izvēlies vēlamo uzgali. Ņem pirmo bezē plāksni un gar pašu bezē plāksnes maliņu veido dekoratīvu valnīti. Tad pa virsu liec nākamo bezē plāksnes kārtu un tai uzklāj krēmu. Šo darbību atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējās plāksnes virsmai vari neklāt krēma maliņu – vari izdekorēt citādi.
  3. Apgrauzdē riekstus, noņem tiem miziņas. Sadrupini riekstus un bezē cepumus un pievieno kā dekoru uz kūkas virsējās plāksnes.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot