Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Svaigs vīns


Raksta attēls

Dažnedažādie teicieni un salīdzinājumi par vīnu, kurš ar gadiem kļūst arvien labāks, patiesībā ir attiecināmi tikai uz ļoti nelielu daļu no visu veidu plašā vīna klāsta.

Nospiedoši lielākajai daļai vīnu, it īpaši baltvīnu, labākā kondīcija ir, kamēr tie ir jauni un svaigi, ne vecāki par trīs gadiem baltvīniem un četriem gadiem sarkanvīnam. Ja lielākajai daļai svaigo sarkanvīnu izteiktākie aromāti un garša atgādina dažādas sarkanās ogas un sulīgus augļus, tad baltvīnu gadījumā lielāka jauno vīnu aromātos izcelsies citrusaugļi un viss, kas ir zaļš – ogas, augļi, dārzeņi, garšvielas, zāle, lapas un pat krūmi vai koksne. Svaigos, jauneklīgos sarkanvīnus lielākoties esam nodēvējuši par: Augļains vīns, savukārt daudzos jaunos, svaigos baltvīnus, kuru aromāti ir neuzkrītoši un neagresīvi, un kurus būtu ieteicams baudīt, jo jaunākus, jo labāk, mēs dēvējam par: Svaigs vīns. Atzīmēšu, ka tie jaunie vīni, kuriem piemīt stipri un izteikti, jau pa gabalu no glāzes sajūtami spēcīgi aromāti, būs atrodami sadaļā: Aromātisks vai: Intensīvs vīns.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot