Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Augļains vīns


Raksta attēls

Lai gan vārdnīca šādu vārdu augļains neatpazīst, tomēr tas tiek tautā plaši izmantots saistībā ar dažādu dzērienu un ēdienu garšas un dažviet arī smaržas raksturīgām īpašībām. Augļains – tas ir mūsu pieņemts apzīmējums vīniem, kuru galvenā, uzkrītošākā īpašība ir augļu un ogu aromātu kopums un sulīga, augļus vai ogas atgādinoša garša.

Augļains šajā gadījumā nenozīmēs noteiktu augļu saldumus vai ogu skābumu, bet jebkurā gadījumā šādi augļus un ogas atgādinoši vīni var šķietami likties mazliet saldeni.

Un tas ir tikai pilnīgi dabiski, ka mēs sajūtot, piemēram, gatavu bumbieru vai ķiršu smaržu, iedomājamies to saldumu, bet jūtot izteiktus jāņogu vai upeņu aromātus, sagaidām patīkami veldzējošu skābumu. Sajust saldumu vai skābumu kā aromātu nav iespējams – viss ir mūsu galvās, kas mums, vadoties no savas pieredzes, sūta ar atpazīstamo smaržu asociatīvo nozīmi saistītas līdzīgas garšas izjūtas.

Tāpēc, gandrīz pilnīgi droši varu apgalvot, ka vīnos, kuru cenu zīmē būs norādīts vīna stils Augļains, atradīsiet dažreiz izteikti viena, bet visbiežāk vairāku augļu un / vai ogu aromātu un garšas struktūru. Pie šī vīna stila mēs neesam pieskaitījuši tādus augļu un ogu asociatīvo īpašību vīnus, kuriem papildus piemīt arī ļoti izteikta ziedu aromātu buķete (Aromātisks vīns), kā arī izturētos, kompleksas, daudzšķautņainas smaržas buķetes vīnus ar piesātinātu, pilnmiesīgu (Piesātināts vīns) garšas struktūru.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot