Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Elegantie garneļu salāti


Raksta attēls

Gardi un sātīgi salāti ar kraukšķīgām garnelēm

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums Salātu mix
  • 12 ķiršu tomāti
  • 1 liels avokado
  • 24 tīģergarneles – svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas
  • 100 ml un 4 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. balzametiķa
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1-2 ēd. k. citrona sulas
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 1⁄4 tējk. Provansas garšvielu
  • 1⁄2 tējk. sāls
  • 1/8 – 1⁄4 tējk. čili pipara skaidiņas
  • bagete vai kāda cita maize pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Nomazgā un nosusini salātus. Sadali pa četriem lieliem šķīvjiem vai lēzenām bļodām.
  2. Pārgriez tomātus un pievieno salātiem.
  3. Avokado sagriez pusotra cm kubiņos un kārto uz salātiem.
  4. Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.
  5. Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu.
  6. Sakapā ķiplokus un liec pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas.
  7. Pievieno garneles. Uzkaisi sāli un čili skaidiņas.
  8. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.
  9. Katrai porcijai pievieno 6 garneles.
  10. Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem.
  11. Pasniedz nekavējoties! Ja vēlies, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Instagram Sekot