Gatavot tītara cepeti ir tikpat vienkārši kā vistas. Vienīgā atšķirība būs tā, ka tītars var būt līdz pat 2-3 reizēm lielāks. Tas paredz arī to, ka palielināsies gatavošanas laiks.
Aptuvenais cepeša (0,8 – 1 kg) gatavošanas laiks 165 C° grādos ir aptuveni stunda. Tā ir ideāla temperatūra, lai gaļa neapdegtu un izceptos tās centrs.
Gatavojot cepeti, jāatceras, ka nedrīkst sagriezt ādu. Tā ir svarīga cepeša sastāvdaļa, kas notur visu mitrumu. Iesaku tītara cepeti ierīvēt ar sviestu no ārpuses, tad āda izdosies kraukšķīgāka.
Kad cepetis ir gatavs, ļauj tam pastāvēt vismaz 10 – 15 minūtes. Šajā laikā sulas novirzīsies gaļas šķiedrās, un griežot, tā būs mīksta un sulīga.
Ja gribi īpaši sulīgu tītara cepeti, noturi to vismaz diennakti sāls ūdenī, pilnīgi nosegtu.
Ūdens attiecība ir 1 litrs pret 1 tējkaroti sāls. Vari pievienot arī dažādas garšvielas.