Ieteikumi svētku galda klājumam


Raksta attēls

Baibas Prindules ieteikumi, kā veidot dekorācijas svētkiem.

Vispatīkamākais ceļš ir pie mammas, uz mājām. Tādu uzrakstu redzēju uz Ziemassvētku atklātnītes, un Ziemassvētki ir stāsti tieši par šo ceļu. Par mājām. Nevajag izdomāt jaunas tendences un stilus, vajag kopt tos, ko ir radījuši mūsu vecāki. Mūsu platuma grādos Ziemassvētkos vienmēr būs egles un sniegi un vienmēr būs koks kā savā ziņā mūsu izdzīvošanas materiāls. Tādēļ šajos svētkos cildinu šo trīsvienību. Mazliet pieliekot savu sajūtu, mazliet transformējot, bet saglabājot tradīciju, ka Ziemassvētkos jāsēž pie saklāta galda un mājā ir jābūt eglītei.

  1. Nepārspīlē ar krāsām. Ne vienmēr Ziemassvētki ir zaļā un sarkanā kombinācija ar zelta putekļiem. Šoreiz dekorējam mierīgi un piezemēti. Ar baltu trauku servīzi, kurā mazliet jūtams omītes stils, bet tieši šīs lietas arī ir vismīļākās.
  2. Izmanto dekorēšanai dabas materiālus, izpako omītes Ziemassvētku rotājumus un nopērc tikai pašu nepieciešamo – āķīšus un lentītes.
  3. Skaties plašāk: zupas terīne ne vienmēr ir paredzēta tikai zupai un sviesta trauciņš – sviestam.
  4. Kurš teicis, ka avokado, laims, bumbieris un ābols nevar būt dekorācija? Uz galda ir jābūt 9 vai 12 ēdieniem, bet, ja saimniece nevar tik daudz sarūpēt, tad šie augļi aizstāj veselus četrus ēdienus. Kā dekoru vari izmantot arī piparkūkas.
  5. Izvēlies trīs materiālus, ja būs vairāk, būs par daudz.
  6. Vainadziņi ir mūžības simbols, tiem vienkārši ir jābūt vai nu uz galda, vai pie sienas, tas ir stāsts par tradīciju.
  7. Klāj galdu, liekot šķīvjus vairākās kārtās, tas veido īpaši greznu sajūtu.
  8. Un, lūk, arī atbilde uz visu skeptiķu jautājumu: “Kur likt ēdienu?” Esi radošs! Ja reiz ir uzlikti šķīvji, tad ēdiens jāservē porcijās. Pārsteidz mīļos, lai šoreiz galda vidū nav kartupeļu un kotlešu bļoda, bet gan egles, sveces un skaistas sajūtas.

Miera, patiesa un neviltota prieka pilnus Ziemassvētkus un tiešām laimīgu un neaizmirstamu Jauno gadu!


Feja


Instagram Sekot