Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Arbūza un tomātu aukstā zupa

5 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Arbūzs bez sēklām Rimi – 2 kg
Tomāti – 3 vidēji vai 2 lieli
Seleriju kāti – 2 gab.
Laims – 2 gab. (sula)
Gurķis, lauku (nomizots) – 1 gab.
Sarkanā paprika – 1 gab.
Baziliks – 1 sauja
Svaigs čili – 1/4 gab. (vai pēc garšas)
Ingvers – 2–3 cm
Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana

Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros pasniegs zupu.
Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas. Samaļ, lai veidojas biezzupas konsistence. Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili.
Zupu pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu saldu un nedaudz pikantu garšu.

Ieteikums!
Ja vēlies zupu atvēsināt, malšanas procesā pievieno kādus 5 ledus kubiņus. Šo zupu vislabāk gatavot uzreiz un pasniegt, lai saglabātos pēc iespējas vairāk vitamīnu.


Saistītās receptes

Instagram Sekot