Karpa Āzijas gaumē

Vidēji grūti

Raksta attēls

Ziemā jāēd daudz zivju ēdieni, tādēļ pagatavojām recepti siltajās Āzijas noskaņās.

Sastāvdaļas

  • 3 mandarīni
  • 1 karpa (0,8–1 kg), izķidāta, zvīņas noņemtas (tās pataupiet Vecgada vakaram, lai nākamajā gadā būtu nauda)
  • 2 tējk. jūras sāls
  • 4 ēd.k. sakapāta
  • svaiga ingvera
  • 6 ēd.k. sakapātu ķiploku
  • liela bunte loku, sakapāti

    3 ēd.k. kartupeļu cietes 200 ml sezama eļļas
    3 ēd.k. šerija

    3 ēd.k. Santa Maria austeru mērces
    3 ēd.k. saldās čili mērces 3 ēd.k. sojas mērces
    1 ēd.k. baltā cukura
    100 ml vistas buljona

Pagatavošana

  1. Nomizo mandarīnus un izmērcē miziņas ūdenī 15–20 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Pēc tam sakapā.
  2. Karpai abās pusēs izdari 4 garus iegriezumus un ierīvē ar sāli. Zivs vēderā ieliec 1 ēd.k. ingvera, 1 ēd.k. ķiploku, 2 tējk. sojas mērces un sauju loku. Beigās pārkaisi zivi ar cieti.
  3. Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep karpu uz abām pusēm 6 minūtes, lai ādiņa būtu zeltaini brūna. Izņem no pannas un nosusini zivi uz papīra dvieļa.
  4. Izlej no pannas daļu eļļas, atstājot 2 ēd.k. Vēlreiz sakarsē eļļu, pievieno pusi no atlikušajiem lokiem, atlikušos ķiplokus, ingveru, mandarīnu miziņas un maisot cep 1 minūti. Pievieno šeriju, austeru, čili un sojas mērces, cukuru, vistas buljonu, kārtīgi samaisi un pievieno karpu. Uzliec vāku un pasautē 15 minūtes. Pievieno mandarīnu šķēlītes un pasautē vēl 2–3 minūtes.
  5. Pasniedz karstu, pārkaisot ar pāri palikušajiem lociņiem.
  6. Ja nav lielas pannas ar vāku, karpu var cept arī krāsnī 200–250 grādos, gatavojot mērci atsevišķi un to uzlejot uz zivs, kura ir ielikta cepamajā pannā. Pārklāj ar foliju un cep 1 h. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot