Zaļie pavasara salāti


Raksta attēls

Veselīgi un krāsaini pavasara salāti ar prošuto.

Sastāvdaļas

mērcei:

  • 4 paipalu oliņas
  • 1 tējk. Selection by Rimi Dižonas sinepju
  • 1 vidēja ķiploka daiva, nomizota, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • Selection by Rimi kūpinātais jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1/2 bio citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 1/4 tējk. kūpinātas paprikas pulvera, ja vēlies
  • 60 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 ēd. k. citrona sulas

salātiem:

  • šķipsniņa jūras sāls
  • 100 g cukurzirņu
  • 100 g salātu cukurzirņu
  • 200 g brokoļa, sadalīts rozetēs
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 250 g gurķa ar visu mizu, sagriezts gabalos
  • 1 liels Selection by Rimi avokado, nomizots, sagriezts gabalos
  • sauja rukolas
  • 12 šķēles Selection by Rimi prošuto
  • 4 redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs

Pagatavošana

Mērcei bļodā liec olas, sinepes, ķiplokus, citrona mizu, paprikas pulveri, sāli, piparus un sajauc ar putojamo slotiņu. Aktīvi putojot bez apstājas, lēnā straumītē lej klāt eļļu. Pēc kāda laika liešanu pārtrauc, bet turpini kult un pārbaudi gatavību. Tad atkal lej klāt eļļu un kul, līdz iegūsti nepieciešamo mērces konsistenci (masai jābūt vidēji biezai kā majonēzei). Beigās iemaisi citrona sulu. Mērci var gatavot arī blenderī. Tādā gadījumā liec blenderī visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, samaisi un tad, blendējot uz vismazākā ātruma, lej klāt eļļu, līdz masa sabiezē.

Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli. Liec iekšā abu veidu cukurzirņus, brokoļus un pavāri 2 minūtes. Pievieno zaļos zirnīšus un pavāri vēl 1‒2 minūtes. Nokās un uzreiz liec ledusūdenī (tas apstādina vārīšanos, jo, palikot siltumā, tie turpinās sautēties un būs nevis kraukšķīgi, bet tādi pussavītuši salāti). Kad atdzisuši, nokās sietā un atstāj notecināties, tad liec bļodā kopā ar gurķiem, avokado un mērci. Liec traukā, izkārto pa virsu redīsus, gaļu un rukolu un pasniedz.


Saistītās receptes

Instagram Sekot