Recepte

Vieglā mango pasha


Raksta attēls

Tradicionālā Lieldienu pasha ar mango- šādam gardumam nespēs atteikt neviens.

Sastāvdaļas

  • 20g želatīna
  • 2 citronu sula
  • 300g mango (sablenderēts biezenī)
  • 300g biezpiena
  • 50 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 3 olu baltumi

Mērcei:

  • saldēts mango
  • saldais krējums

Dekorācijām izmantojam fizāļus vai citas ogas un augļus.

Pagatavošana

  1. Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 2 citronu sulu un noliec uz 5 minūtēm, lai želatīns uzbriest. 
  2. Bļodā sajauc biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru un mango biezeni.
  3. Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisi biezpiena masā, gaisīgi to iecilājot. Tad uzsildi (bet nevāri) želatīnu, līdz tas ir izkusis, un ļauj nedaudz atdzist. Pievieno to biezpiena masai un kārtīgi iemaisa.
  4. Pildi masu formā un liec ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.
  5. Sagatavo saldo mērci, samaļot saldēto mango blenderī. Tad pievieno saldo krējumu, kārtīgi iemaisa ar karoti vai lāpstiņu, vai uzmanīgi ieblenderē uz mazas jaudas, lai saldais krējums neuzputojas.
  6. Sacietējušo kūku aplej ar mērci un dekorē ar augļiem vai ogām pēc izvēles.

Saistītās receptes

Instagram Sekot