Recepte

Vidusjūras uzkodas


Raksta attēls

Itāļu jūras veltes ar latvisku piesitienu

Pagatavošana

Eleganta ikru uzkoda

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums „Flora Sviesta lāsītes”
  • 100 g skābā krējuma (vismaz 25%)
  • 75 g foreļu ikru
  • lociņi, smalki sagriezti


Pagatavošana:

„Sviesta lāsītes” pildi ar skābo krējumu. Pa virsu katrai uzkodai uzliec mazu karotīti foreles ikru. Dekorē ar mazu loka gabaliņu. Pasniedz.

Ar tunča salātiem pildīti tomāti


Sastāvdaļas:

  • 6 vidēji lieli tomāti
  • 2 selerijas kāti, sakapāti
  • maza buntīte loku, sakapāti
  • 1 kārba konservēta tunča eļļā
  • 2 ēd.k. majonēzes
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 1/2 ēd.k. svaigi malta piecu piparu maisījuma
  • 1 burciņa kaperu

Pagatavošana:

Tomātiem nogriez cepurīti un izņem sēklas un mīkstumu.
Bļodā liec selerijas, lokus, tunci (ar visu eļļu), majonēzi, skābo krējumu, piparus un kārtīgi samaisi. Pievieno kaperus, 18 kaperus atstājot dekoram, un atkal samaisi. Pildi tomātus ar tunča salātiem. Dekorē katru tomātu ar 3 kaperiem. Pasniedz.

Ar kūpinātu lasi pildītas olas

Sastāvdaļas:

  • 9 olas
  • 3 lociņi, sakapāti
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 3 ēd.k. majonēzes
  • svaigi malts piecu piparu maisījums pēc garšas
  • 1 ēd.k. sinepju (Dižonas vai krievu)
  • 100 g kūpināta laša, sagriezts mazos gabaliņos
  • jūras sāls pēc garšas, ja nepieciešams
  • dilles dekoram


Pagatavošana:

Novāri olas, pēc tam izmērcē aukstā ūdenī un nolobi. Pārgriez olas uz pusēm, izņem dzeltenumus, liec bļodā un saspaidi ar dakšiņu. Pievieno lociņus, skābo krējumu, majonēzi, piparus, sinepes un kārtīgi samaisi. Iejauc kūpinātu lasi, 18 gabaliņus atstājot dekoram. Ja nepieciešams, pievieno vēl sinepes un sāli pēc garšas. Masu iepildi olu baltumu „laiviņās”. Dekorē ar laša gabaliņu un dilles zariņu. Pasniedz.


Saistītās receptes

Instagram Sekot