Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Medus burkāni ar granātāboliem


Raksta attēls

Veselīga un interesanta uzkoda.

Sastāvdaļas

burkāniem:

  • 600 g nomizotu burkānu, sagriezti garenās strēmelēs
  • 30 g medus
  • 1 tējk. timiāna lapiņu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 ml rapšu eļļas vai olīveļļas cepšanai

mandeļu mērcei:

  • 2 tējk. mandeļu sviesta*
  • 1 ķiploka daiva, nomizota, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 30 ml I love eco extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • 1 čili, smalki sakapāts, ja vēlies
  • 1 neliels, salds granātābols, tikai sēkliņas
  • buntīte pētersīļu, tikai lapiņas

* Mandeļu sviestu var pagatavot arī mājās, virtuves kombainā ar asmeņiem liekot riekstus un no sākuma blenderējot uz neliela ātruma un tad uz vidēja, līdz rieksti pārvēršas sviestā (apmēram 7 minūtes).

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā sajauc burkānus ar pārējām tiem paredzētajām sastāvdaļām, kārto pannā un cep krāsnī apmēram 20–30 minūtes.
  3. Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik lielos gabalos burkāni sagriezti un kāda gatavības pakāpe tev labāk patīk. Man patīk, ja vidū vēl ir neliels kraukšķīgums. Kad burkāni ir gatavi, izņem tos no krāsns un pasniedz uzreiz.
  4. Mērcei bļodā liec mandeļu sviestu, ķiplokus, sinepes un samaisi. Ja vēlies, jau mērcei vari pievienot čili (vai arī atstāj, ko pārbērt salātiem beigās). Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.
  5. Traukā liec burkānus, pārlej ar mērci, uzber granātābola sēkliņas, pētersīļus un, ja vēlies, čili. Pasniedz karstus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot