Arancini


Raksta attēls

Lai gan gatavošanas process ir gana ilgs un ķēpīgs, to garša, tekstūra un viss, kas ir šajā ēdienā, ir tā vērts. Ne velti itāļi dievina Arancini.

Sastāvdaļas

  • 20 ml eļļas cepšanai
  • 80 g šalotes sīpolu, smalki sakapāti
  • 60 g nomizotu ķiploku, smalki sakapāti
  • 10 pētersīļu zariņi + sauja smalki sakapātu pētersīļu, ko pievienot beigās
  • 5 timiāna zariņi
  • 1 anīsa zvaigzne
  • 400 g Selection by Rimi arborio rīsu
  • 1,5 l buljona
  • 50 g sviesta
  • 80 g Grana Padano vai parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • eļļa fritēšanai

panēšanai:

  • 2 olas, sakultas ar dakšiņu
  • 300 g baltmaizes rīvmaizes

pildījumam:

  • 60 g I love eco saulē kaltētu tomātu eļļā, gabaliņos
  • 110 g konservēta tunča savā sulā, škidrums nokāsts
  • 70 g I love eco olīvu bez kauliņiem, sakapātas
  • 125 g mocarellas siera, sagriezts gabaliņos

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo risoto. Katlā ar augstām malām sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, anīsa zvaigzni, timiānu, pieber sāli un sautē uz mazas liesmas 15 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.
  2. Pievieno rīsus, palielini liesmu un sautē vēl 5–7 minūtes, līdz izdalās rīsu aromāts. Tad pielej 250 ml buljona, samaisi un uz vidējas liesmas sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz šķidrums uzsūcies. Pēc tam turpini pa daļām pievienot buljonu. Reizi pa reizei apmaisi, lai nepierauj pie katliņa un veidojas krēmīgs risoto.
  3. Kad rīsi ir gandrīz gatavi, bet vidū vēl ar vieglu kraukšķi (al dente), izņem timiāna un pētersīļu zariņus, pievieno sakapātos pētersīļus, sviestu un sieru un iemaisi. Ja gribi, pievieno piparus. Izklāj uz cepamās pannas un ļauj pilnībā atdzist.
  4. Tikmēr bļodā sajauc visas pildījuma sastāvdaļas.
  5. Kad rīsi atdzisuši, ņem nedaudz masas, liec vidū pildījumu un aiztaisi ciet, veidojot bumbiņu. Tā sagatavo visas rīsu bumbiņas.
  6. Apviļā rīvmaizē, izkārto uz cepamās pannas un liec ledusskapī uz 2 h vai saldētavā uz 20 minūtēm. Pēc tam izņem ārā, iemērc sakultā olā, tad vēlreiz apviļā rīvmaizē un noliec atpakaļ uz pannas.
  7. Pannā sakarsē fritēšanai paredzēto eļļu. Gatavību pārbaudi, iemetot eļļā maizes gabaliņu – tam jāpaliek brūnam 10 sekundēs. Fritē rīsu bumbiņas, līdz tās kļūst zeltainas. Izcel ārā, liec uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa, un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot