Recepte

Turku zirņu vrapi


Raksta attēls

Sulīga un īpaši sātīga maltīte, ko var paķert līdzi arī pirmajos piknikos.

Sastāvdaļas

  • 425 g turku zirņi, nokāsti un nosusināti
  • 15 ml olīveļļas
  • 1 tējk. kumīna
  • 2 tējk paprikas pulvera
  • 1 ēdam. ķiploku pulvera
  • 1 tējk sāls, piparu, 
  • 1 tējk. koriandra un kanēļa


Mērcei

  • 60g humusa
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējk. diļļu (sauso)
  • 3 ķiploku daiviņas (saspiestas)
  • 30-45ml ūdens
  • nedaudz sāls


Pasniegšanai

  • Vraps
  • Sagriezts tomāts
  • Sagriezts zilais sīpols
  • Pētersīlis

Pagatavošana

Uzsilda krāsni līdz 200° C un sagatavo cepampapīru.

Nokāš un nosusina turku zirņus. Ieber mazā bļodā, apkaisa ar olīveļļu un savieno ar visām garšvielām. Kārtīgi apmaisa un izkaisa pa cepampapīru.

Cep 25 minūtes.

Kamēr turku zirņi krāsnī, gatavo mērci. Bļodā savieno humusu, citrona sulu, dilles, ķiplokus un kārtīgi samaisa. Pievieno nedaudz ūdens, lai masa kļūtu šķiršdrāka. Ja vēlās, pievieno nedaudz sāls.

Tad uzsilda nedaudz vrapus. Uz tiem liek sagrieztus tomātus, sīpolus, pētersīļus. Pa virsu liek gatavos turku zirņus un dāsni pārlej ar mērci.

Labu apetīti!


Saistītās receptes

Instagram Sekot