Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tradicionālais amerikāņu sīpolu dips


Raksta attēls

Šo mērci ēdu jau no bērnības, kad dzīvoju ASV. Tur ir kaltētu sīpolu zupa paciņās, kurai pielej ūdeni. Tomēr daudz ilgāk – vairāk nekā 70 gadu – tā tiek izmantota kā ātrā mērce čipsiem. Tādas zupas te nav, te ir improvizācija.

Sastāvdaļas

  • Kaltēti sīpoli – 50–100 g
  • Skābais krējums – 150 g
  • Ķiploks, saspiests – 1–2 daiviņas
  • Jersikas čipsi ar skāba krējuma garšu
  • Sāls
  • Pipari
  • Citas garšvielas – pēc izvēles

Pagatavošana

Kaltētos sīpolus, skābo krējumu, sāli, piparus un svaigu ķiploku samaisa pēc garšas. Ēd ar čipsiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot