Tradicionālais amerikāņu sīpolu dips


Raksta attēls

Šo mērci ēdu jau no bērnības, kad dzīvoju ASV. Tur ir kaltētu sīpolu zupa paciņās, kurai pielej ūdeni. Tomēr daudz ilgāk – vairāk nekā 70 gadu – tā tiek izmantota kā ātrā mērce čipsiem. Tādas zupas te nav, te ir improvizācija.

Sastāvdaļas

  • Kaltēti sīpoli – 50–100 g
  • Skābais krējums – 150 g
  • Ķiploks, saspiests – 1–2 daiviņas
  • Jersikas čipsi ar skāba krējuma garšu
  • Sāls
  • Pipari
  • Citas garšvielas – pēc izvēles

Pagatavošana

Kaltētos sīpolus, skābo krējumu, sāli, piparus un svaigu ķiploku samaisa pēc garšas. Ēd ar čipsiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot