Tortiljas – Migas

Vidēji grūti

Raksta attēls

Migas spāniski nozīmē drupačas, un šis ēdiens ir radies Dienvidamerikā – izmantojot sadrumstalotas sakaltušas tortiljas. Mēs likām lietā Jersikas čipsu drumslas. Šis ēdiens ir ideāls brokastīm, brančam vai viesībām. Izskatās skaisti, un to var ēst ar rokām. Patiks gan bērniem, gan pieaugušiem.

Sastāvdaļas

  • Olas – 10–12 gab.
  • Paprika, sakapāta – 1 gab. dzeltena, 1 gab. zaļa
  • Tomāti, sakapāti – 2 gab.
  • Sīpoli, sakapāti – 2 gab.
  • Čedara siers, sarīvēts – 200 g
  • Avokado, sakapāts – 2 gab.
  • Melnās olīvas, sagrieztas – 2 kārbiņas
  • Jersikas čipsi ar siera garšu (var izmantot arī citus) – 1 iepakojums
  • Mazās mīkstās kviešu vai kukurūzas tortiljas – 2 iepakojumi
  • Svaigs koriandrs
  • Čili pipars, svaigs vai kaltēts – pēc garšas
  • Loki
  • Olīveļļa
  • Salsa vai salāti pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Lielā pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolus un papriku apmēram septiņas minūtes.
  2. Sakuļ olas un pievieno pannai. Ieber olīvas, sieru, čili un apmēram 3x3 cm čipsu gabaliņus. Tos var sasmalcināt, kratot čipsu paciņu. Samaisa un uzliek vāku.
  3. Pēc trim minūtēm atkal apmaisa un pievieno tomātus, avokado un sasmalcinātu koriandru. Cep vēl trīs minūtes.
  4. Ieliek tortiljā divas lielas karotes olu sacepumu, satin un apsien ar loku, izmantojot to kā bantīti. Nostiprina ar kociņu.
  5. Ja neservē tūļiņ, ieliek krāsnī 100–120 grādos, lai turētos silti. Var ēst ar salsu, salātiem vai vienus pašus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot