Tomātu, puravu un sieru tarte Ilzes Jurkānes gaumē

1 stunda
Viegli pagatavot

Raksta attēls

Iesaku gardu ēdienu, kas būs silts un sātīgs un jo īpaši piemērots laikā, kad tomātu sezona sāk noslēgties. Ja to ir daudz, tad šī ir laba recepte, lai izmantotu tomātus, kuri ir uz tā sauktās robežas – draud sabojāties.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa kārtainās mīklas, bez rauga
  • 1 kg tomātu, dažādās krāsās un lielumos; 1/3 daļa – mazo ķiršu tomātu
  • 1 sīpols, sakapāts
  • 1 puravs, sagriezts ripiņās
  • 2 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
  • 30 g sviesta
  • 4 olas
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 tējk. Vidusjūras garšvielu
  • 1/2 tējk. 5 piparu maisījuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • 10 lapiņas bazilika; sasmalcinātas
  • 1 paciņa mocarellas siera, sagriezts mazos gabaliņos
  • 100 g Holandes siera, sarīvēts

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādu karstumā.
  2. Mīklu ieklāj apaļā keramikas traukā, kuram ir apmēram 4–5 cm augsta maliņa, un kārtīgi piespiež pie malām.
  3. Ieliek krāsnī un cep 10 minūtes.
  4. Pa to laiku izkausē pannā sviestu un kādas 7 minūtes apcep sīpolus, ķiplokus un puravus. Pievieno 2/3 no tomātiem (sagrieztus lielās daiviņās), pataupot mazākos ķiršu tomātus. Pasautē 5 minūtes.
  5. Mīkla cepoties būs uzpūtusies. Drusku nospiež un uzkaisa sacepto tomātu masu.
  6. Uzliek pa virsu mocarellas sieru.
  7. Sakuļ olu ar krējumu, pievieno sāli, piparus, ½ tējk. Vidusjūras garšvielu un baziliku.
  8. Uzlej pāri masai.  
  9. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un ar apaļo daļu uz leju izkārto pa virsu.
  10. Pārkaisa sieru.
  11. Uzkaisa atlikušo ½ tējk. Vidusjūras garšvielu.
  12. Liek krāsnī.
  13. Cep 20–25 minūtes.
  14. Servē karstu ar salātiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot