Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Steiks marinādē ar zaļumu uzlējumu


Raksta attēls

Sastāvdaļas

  • 3 gab. Antrekota steiki (200 g katrs)

Marinādei

  • 1 ēdamk. eļļas
  • 1 tējk. čili pulvera
  • 1 tējk. sīpolu pulvera
  • 1 tējkarote sāls

Mērcei

  • Pilna sauja koriandra (svaiga)
  • Pilna sauja pētersīļu
  • ½ sīpola, sagriezta
  • 1 ķiplokdaiviņa
  • ½ tējk. sarkano piparu
  • 2 ēdamk. eļļas
  • 2 ēdamk. ābolu etiķa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • folija cepšanai

Pagatavošana

  1. Ieliek steikus bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, lai gaļas gabali pilnībā pārklājas ar marinadi. Ļauj atpūsties 30 min. ledusskapī.
  2. Tikmēr gatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek blenderī un samaļ vienmērīgā masā.
  3.  Uzkarsē pannu (vidēji karstu). Steiku cep 2-3 minūtes no katras puses.
  4. Kad tas apcepts, katru gabalu ietin folijā un ļauj nostāvēties vismaz 5 min.
  5. Smalki sagriež steiku gabalos un pasniedz ar mērci kā arī kādu vieglu piedevu – kartupeļiem, sparģeļiem vai citiem ceptiem dārzeņiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot