Recepte

Šokolādes fondants


Raksta attēls

Pašiem pagatavot šokolādes fondantu ir daudz vienkāršāk, nekā mums liekas.

Sastāvdaļas

  • 50g sviests istabas temperatūra
  • kakao pulveris formiņu apkaisīšanai
  • 200g tumšā šokolāde
  • 200g sviests
  • 4 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 200g pūdercukurs
  • 200g milti

Pilnai laimei pasniedz ar plombīra saldējumu un karameļu mērci.

Pagatavošana

  1. Sagatavo trauciņus - apsmērē ar sviestu un apkaisa ar kakao. Ieliek ledusskapī dzesēties uz 20 minūtēm.
  2. Salauž šokolādi gabaliņos un sagriež sviestu kubiņos. Karstumizturīgā traukā savieno šokolādi un sviestu, liek virs katla ar ūdeni un karsē virs tvaikiem, ik pa laikam samaisot, līdz sastāvdaļas izkūst viendabīgā masā. Noņem trauku no uguns.
  3. Atsevišķā traukā saputo olas ar pūdercukuru, līdz masa ir bieza un gaiša. Var izmantot elektrisko mikseri.
  4. Šokolādes masu savieno ar olu masu, iemaisot to ar silikona lāpstiņu, neaizmirstot paķert visu no bļodas malām, līdz viss ir kārtīgi samaisījies.
  5. Pievieno izsijātus miltus un kārtigi samaisa.
  6. Vienmērīgi sadala masu pa trauciņiem – 2/3 no trauka, jo mīkla celsies augšā. Atdzesē ledusskapī 20 minūtes pirms cepšanas.
  7. Uzsilda krāsni līdz 200°C. Ieliek trauciņus ar fondantu un cep 10 - 12 minūtes līdz augšdaļai parādās apcepta kārtiņa un ir izveidojusies tāda kā cepurīte (viduspunkts ir augstākais punkts). Izņem ārā, ļauj atdzesēties 1 minūti, tad izliek uz šķīvja.
  8. Blakus kūciņai uzliek saldējuma bumbu
  9. Ja esi izlēmis pagatavot tikai divas porcijas, tad pārējās droši liec saldētavā ledusskapī (var glabāt pat vairāk par 1- 2 nedēļām) un pataupi kādam citam vakaram.

Saistītās receptes

Instagram Sekot