Ziemassvētku sniega kūka

Vidēji grūti

Raksta attēls

To vai Ziemassvētkos ārā snigs, nevaram paredzēt vai kontrolēt, taču sniega burvību varam palīdzēt radīt uz svētku galda. Garda un gaisīga kūka ar vislabākajām Ziemassvētku garšām tajā.

Sastāvdaļas

biskvītam:

  • 70 g sviesta istabas temperatūrā
  • 35 g cukura
  • 1 ola istabas temperatūrā
  • 20 g medus
  • 3 g kanēļa
  • 4 g piparkūku garšvielu
  • 200 g kviešu miltu
  • 3 g sodas
  • 100 g cukurniedru sīrupa

krēmam:

  • 500 g saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 500 g maskarpones siera

pildījumam:

  • 300 g apelsīnu ievārījuma
  • 2 apelsīni, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 3 g kanēļa

dekorēšanai:

  • 100 g piparkūku
  • 1 apelsīns
  • kanēļa standziņas
  • dzērvenes
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu (20 cm diametrā) ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru.
  2. Gatavo biskvītu. Bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno olu un saputo.
  3. Pievieno medu, cukurniedru sīrupu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu.
  4. Samaisi, lej formā un liec krāsnī cepties uz apmēram 35 minūtēm, līdz, iedurot biskvītā ar kociņu, tas iznāk ārā tīrs.
  5. Kad gatavs, izņem no krāsns, atdzesē 20 minūtes formā, tad pārliec uz restes un atdzesē pilnībā. Pārgriez biskvītu uz pusēm.
  6. Gatavo krēmu, saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru un maskarpones sieru līdz stingrām putām.
  7. Pārsmērē apakšējo biskvīta kārtu ar krēmu, uzliec apelsīnu ievārījumu, apelsīnu šķēles un pārkaisi ar kanēli.
  8. Tad liec virsū otru biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, kuras dekorē
    ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisi ar pūdercukuru.
  9. Liek ledusskapī ievilkties.

Saistītās receptes

Instagram Sekot