Recepte

Siera kūka Milka ar ķiršiem

2 h
8 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Filadelfijas siers Milka – 500 g
Vārīts kondensētais piens ar cukuru Kok – 1 bundža
Muesli pārslas – 250 g
Olas – 2 gab.
Augu tauku pasta Flora – 100 g
Ķirši – 600 g
Laims – 2 gab.
Pūdercukurs – 1 1/2 ēdamk.
Želantīns – 1 1/2 ēdamk.
Sāls šķipsniņa

Pagatavošana

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus jauc kopā ar muesli pārslām, augu tauku pastu un pūdercukuru. Ieklāj kūkas veidnē cepamo papīru un virsū liek muesli pamatni. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Tad atdzesē.
Uzsilda kondensēto pienu, lai tas kļūst šķidrāks. Pārlej pār tortes pamatni.
Tad gatavo krēmu. Sakuļ olas baltumus ar šķipsniņu sāls, biezā masā. Izspiež laima sulu un pievieno tai želantīnu. Atstāj, lai uzbriest, tad uzkarsē un sakuļ kopā ar svaigo sieru. Iecilā krēmā arī olu baltumus. Gatavo masu lej kūkas formā un liek ledusskapī vismaz uz 1,5 stundu.
Attīra ķiršus no kauliņiem un pirms pasniegšanas pārber tos kūkai.

Ieteikums!
Kūkai var izmantot arī citas ogas vai augļus, arī saldētus.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot