Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Mandeļu un kanēļa bezē cepumi jeb Macaroons

2 h
20 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Olas Rimi – 3 gab.
Cukurs Rimi – 50 g
Pūdercukurs – 185 g
Malts kanēlis – 20 g
Mandeļu milti – 100 g
Apelsīnu ievārījums Selection by Rimi – 1 burciņa

Pagatavošana

Olu baltumus sakuļ ar cukuru, to pievienojot lēnām, lai olu baltuma putas izdotos gaisīgākas. Pūdercukuru sajauc ar kanēli un mandeļu miltiem. Ber sietā un kaisot jauc kopā ar stingri sakultiem olu baltumiem. Jāizmanto lāpstiņa, nevis mikseris, citādi cukuru pārkuls un cepumi neizdosies!
Kad masa sagatavota, to liek konditorejas maisiņā un uz cepamā papīra spiež cepumu pusītes 3–4 cm diametrā. Atstāj uz galda vismaz 30 minūtes (maksimums – stundu), lai apkalst virskārta.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C un cep cepumus
12–15 minūtes. Gatavās cepumu pusītes atdzesē un liek pa divām kopā, vidū ziežot ievārījumu.

Ieteikums!
Lai cepumu pusītes izdotos vienāda lieluma, uzzīmē aplīšus uz cepamā papīra un pagriez to uz otru pusi.


Saistītās receptes

Instagram Sekot