Recepte

Mandeļu macaroons

2 h
20 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Cepumiem:
Olas Rimi – 3–4 gab.
Pūdercukurs – 225 g
Mandeļu milti – 110 g
Cukurs Rimi – 50 g
Dabiska krāsviela (pēc izvēles)

Krēmam:
Svaigais krēmsiers – 200 g
Pūdercukurs – 50 g
Citrons – 1 gab.
Apelsīns – 1 gab.

Pagatavošana

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus atstāj uz galda, lai sasilst istabas temperatūrā.
Mandeļu miltus sajauc ar krāsvielu. Izmanto biešu, ķiršu, melleņu vai kādu citu košu sulu. Tāpat var izmantot safrānu, lai iegūtu dzeltenu krāsu.
Kad milti nokrāsojušies, tie ir atkal jādabū sausi. Tāpēc miltus izber uz cepamā papīra, liek cepeškrāsnī 80–100°C un izkaltē. Tas var prasīt kādu laiku.
Kad milti sausi, tos sajauc kopā ar pūdercukuru. Kuļ olu baltumus. Kad tie sāk veidot gaisīgus burbuļus, lēnām pievieno cukuru. Kuļ apmēram 5–10 minūtes, līdz izveidojas ciets krēms.
Mandeļu miltus ar pūdercukuru ber sietā un izsijājot pievieno olu baltumiem un iecilā ar koka vai speciālo konditorejas lāpstiņu. Nekādā gadījumā neizmanto mikseri vai putojamo slotiņu.
Mīklu pilda konditorejas maisiņā un veido mazus cepumiņus, izspiežot uz cepamā papīra, kas ieklāts cepamajā pannā. Lai neveidotos gaisa burbuļi, pannu ar cepumiem dažas reizes uzsit pa galdu.
Atstāj uz 30 min – 1 h, lai cepumu virsma nedaudz apkalst.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160–170°C un cep cepumus
13–18 minūtes, līdz tie paceļas 2 reizes augstāki. Ļauj cepumiem pilnībā atdzist.
Gatavo krēmu. – Norīvē mizu no citrona un apelsīna, sajauc ar krēmsieru. Pievieno pūdercukuru un samaisa. Krēmam piespiež arī citrona sulu, bet tikai tik daudz, lai krēms kļūtu biezs, tas varētu būt 1–2 tējkarotes.
Cepumu pusītēm pa vidu pilda krēmu.

Atceries!
Lai cepumi izdotos vienāda lieluma, savelc aplīšus uz cepamā papīra un pagriez papīru uz otru pusi. Tā varēsi izveidot identiska lieluma macaroons cepumu pusītes.


Saistītās receptes

Instagram Sekot