Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Hurmas kūciņas

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Hurmas sezona rit pilnā sparā, tādēļ baudām šo augli desertos, kamēr vien varam.

Sastāvdaļas

pamatnei:

  • 150 g žāvētu aprikožu
  • 300 g mandeļu
  • 50 g zeltainā cukura sīrupa

hurmas krēmam:

  • 15 g želatīna + 60 g ūdens
  • 2 hurmas, sasmalcinātas
  • 1 laima sula
  • 200 g saldā krējuma
  • 300 g maskarpones siera
  • 70 g pūdercukura
  • 150 g grieķu jogurta

avokado krēmam:

  • 5 g želatīna + 20 g ūdens
  • 1 avokado, nomizots, iztīrīts, sasmalcināts
  • 1 laima sula
  • 50 g zeltainā cukura sīrupa

dekorēšanai:

  • 1 svaiga hurma, sagriezta šķēlītēs, vai 100 g kaltētas hurmas
  • baltās cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Pamatnei sablenderē kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai, ķepīgai masai. Kārto pa formiņām 6 cm diametrā vai vienā lielajā formā 24 cm diametrā, pieplacinot masu pie pamatnes.
  2. Hurmas krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Hurmu sablenderē kopā ar laima sulu līdz viendabīgai masai. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar maskarpones sieru un pūdercukuru. Kad krēms ir saputojies stingrs, ieputo jogurtu. Ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno hurmas masai un sajauc. Beigās pievieno saldā krējuma un maskarpones krēmu un sajauc.
  3. Avokado krēmam uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Avokado sablenderē kopā ar laima sulu un sīrupu līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Izkausē uzbriedināto želatīnu un pievieno avokado krēmam.
  4. Uz sagatavotās pamatnes liec avokado krēmu, tad hurmas krēmu. Liec ledusskapī, lai sastingst. Kad kūciņas sastingušas, izgriez tās no formiņām un dekorē ar svaigas vai kaltētas hurmas šķēlītēm un baltajām cukura pērlītēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot