Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Dzērveņu jogurta želeja

2 h 20 min
Viegli pagatavot
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Svaigas dzērvenes – 400 g
Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
Cukurs Rimi – 200 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 250 ml
Piparmētru lapiņas un dzērvenes dekorēšanai

Pagatavošana

Samaļ dzērvenes, izspiež caur sietu, pievieno cukuru un ūdeni. Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru. Uzbriedina želatīnu, aptuveni 50 ml auksta ūdens. Sakarsē želatīnu un 2/3 no tā pievieno dzērvenēm, bet 1/3 – jogurtam. Samaisa. Lej pusi no dzērveņu masas formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Kad želatīns sastindzis, pa virsu dzērveņu masai lej jogurta masas kārtu. Liek ledusskapī uz vēl vismaz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta kārta sacietējusi, no atlikušās dzērveņu masas izveido trešo deserta kārtu un ļauj želejai pilnībā sastingt.
Gatavo daudzkrāsaino želeju griež gabalos un dekorē ar piparmētru lapiņām un svaigām dzērvenēm.

Ideja!
Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar augļu piedevām.


Saistītās receptes

Instagram Sekot